Jak vyrobit 3D obrázek s tančící baletkou | Pinterest

Pinterest

Jak vyrobit 3D obrázek s tančící baletkou

Jsou doslova hitem. Po obrázcích s roztančenými siluetami baletek touží každá holčička. A vy té své můžete toto přání snadno splnit. Přinášíme vám totiž podrobný návod na jejich výrobu.

Holčičí dětský pokoj se dá vyzdobit všelijak. Na zeď můžeme použít různé obrázkové tapety, veselé samolepky. Není také těžké zajít do obchodu a pořídit již hotové obrázky na zavěšení. Neosobní, tuctové a především často zbytečně předražené. Proč tedy raději nevytvořit nějakou originální výzdobu, kterou budou během návštěv obdivovat malí i velcí hosté?

Krásná, vkusná a líbivá dekorace do dívčího pokojíčku nemusí být vůbec drahá. Důkazem jsou něžné obrázky baletek, které zdobí plastická nadýchaná tutu sukénka vystupující z obrazu. Zvládnete je vytvořit během jediného odpoledne a do jejich výroby navíc můžete zapojit i samotné děti. Jak na to se podívejte v následujícím videu. Podrobný postup včetně všeho, co budete na výrobu potřebovat, najdete v textu níže.

Budete potřebovat:

  • 3 kusy překližky o velikosti 25x30 centimetrů (použít ale můžete například i bílé malířské plátno již napnuté na dřevěném rámu, které pořídíte ve výtvarných potřebách)
  • akrylové barvy
  • štětce
  • obyčejnou tužku
  • tyl, organzu či jinou jemnou látku na baletní sukýnky
  • tenké hedvábné stužky
  • tavnou pistoli a lepidlo
  • perličky, korálky, krajku či drobné látkové kytičky na dozdobení

Postup:

1. Překližku nebo plátno pečlivě natřete základní barvou. Nezapomeňte ani na boční hrany. Nejčastěji se volí různé odstíny růžové, případně v kombinaci se světle šedou barvou.

2. Jakmile nátěr úplně zaschne, můžete se pustit do kreslení obrysu baletky. Nejprve si ji předkreslete lehce tužkou a až pak ji vybarvěte. Nejlépe se vyjímá silueta v černé barvě, ale můžete zkusit i jinou barevnou kombinaci.

Pokud si netroufáte na vlastnoručně kreslenou baletku, klidně ji vytiskněte z internetu a nalepte. Najdete jich tam stovky.

3. Počkejte, až barvy úplně zaschnou a pusťte se do sukýnky. 

4. Naměřte svým baletkám potřebnou délku sukýnky a tu pak přilepte nejlépe tavnou pistolí k obrázku. Sukýnku můžete ještě třeba dozdobit krajkou. Nakonec do pasu přilepte stuhu svázanou do mašle.

5. Účes baletky můžeme ozdobit přilepenou květinou, stužkou či perličkami. Ty budou hezky vypadat i jako náhrdelník. Stužku pak může baletka také držet v ruce.

Doporučujeme

Články odjinud