Stylů, z nichž můžete vybírat, je mnoho. Záleží jen na vás, který preferujete. Romantické duše se budou dobře cítit například v rustikálně zařízené ložnici, moderně smýšlející člověk zase dá radši přednost jednoduchým a čistým liniím. Pinterest

Stylů, z nichž můžete vybírat, je mnoho. Záleží jen na vás, který preferujete. Romantické duše se budou dobře cítit například v rustikálně zařízené ložnici, moderně smýšlející člověk zase dá radši přednost jednoduchým a čistým liniím. | Pinterest

65
Fotogalerie

Nejkrásnější ložnice z celého světa. Inspirujte se!

Stavíte, rekonstruujete nebo jen toužíte po změně? Pro inspiraci jsme pro vás tentokrát vybrali více než šedesát obrázků ložnic z celého světa. Ve které byste chtěli usínat vy?

V ložnici strávíme téměř třetinu života. Spíme zde, odpočíváme, milujeme se. Je to to první, co ráno spatříme, když otevřeme oči, to poslední, co na nás po náročném dni působí, když večer uléháme. Je tedy více než důležité, abychom se tam cítili dobře. Načerpali tolik potřebnou energii. Při zařizování bychom jí tak měli věnovat největší pozornost.

Realita ale bývá úplně jiná. Právě ložnice je totiž často zcela opomíjena. Důvodem je i skutečnost, že zůstává skryta před zraky těch, kteří nás přijdou navštívit. I proto máme obvykle pocit, že na tom, jak tenhle pokoj vypadá, vlastně vůbec nezáleží. Na rozdíl například od obývacího pokoje, kterým se rádi chlubíme, vnímáme ho jako naši vizitku před světem.

Chcete oživit svůj intimní život? Zkuste si zařídit ložnici podle feng-šuej. Stačí pár věcí a budete překvapeni, co všechno se ve vašem životě změní. Jak na to vám v následujícím videu poradí mistr feng-šuej a kouč Jiří Černák:

I tisíce let staré čínské učení Feng Shui, které pomáhá nastolit v interiéru harmonii, říká, že právě na zařízení a rozvržení ložnice bychom se měli plně soustředit. Jde totiž o nejosobnější místnost v našich příbytcích, která by měla odrážet podstatu naší osobnosti. Měli bychom se v ní vždy cítit bezpečně, pobyt v ní by nás měl uklidňovat, navozovat příjemné pocity.

Každý má ale jiný vkus. Romantické duše se budou dobře cítit například v rustikálně zařízené ložnici, moderně smýšlející člověk zase dá radši přednost jednoduchým a čistým liniím. Stylů, z nichž můžete vybírat, je mnoho. Záleží jen na vás, který preferujete. Vyhnout byste se však měli sytým a jasným barvám, které na někoho mohou působit negativně a narušovat spánek. Doporučují se barvy jemné, klidné a neutrální, např. šedá, béžová, bledě zelená. Využít ale můžete celé spektrum barev, od bílé až po sytě čokoládovou.

Co myslíte, nezaslouží si i ta vaše ložnice nějakou změnu? Pokud ano, inspirovat se můžete v naší velké fotogalerii, kde vám dáme nahlédnout do ložnic ze všech koutů světa.

Doporučujeme

Články odjinud