Vysavače a fukary pomohou s listím či sněhem, štěpkovače s větvemi

Na úřad práce aby zamířily hrábě či košťata, protože jim zahradní vysavače a fukary sebraly práci. Spadané listí ale není jediným terčem těchto elektrických pomocníků.

Místo namáhavého hrabání listí si můžete vybrat, zda listí vysajete nebo sfoukáte na jednu hromadu. Se štěpkovačem Fieldmann zase zvládneme recyklační proces s veškerým odpadem rostlinného původu na naší zahradě. Poradí si totiž i s větvemi až o průměru 45 mm.

Vysavače a fukary se kromě úklidu listí uplatní i při vysávání zbytků trávy po sečení nebo pilin při řezání dřeva. Při čerstvě napadaném sněhu se díky nim nepotřebujete lopotit ani s hrablem. Přepínání režimu sání/foukání je přitom u zahradních vysavačů a fukarů Fieldmann velice snadné - provádí se pouze jednou páčkou. Rychlost proudění vzduchu dosahuje při foukání až 270 km/h, výkon sání je až 13 m3/min.

Elektrický vysavač Fieldmann vysává, fouká i drtí

Výhodou výkonného zahradního vysavače Fieldmann FZF 4020-E s elektromotorem o příkonu 3000 W je možnost plynulé regulace výkonu. To oceníte například při vysávání listí z mulčovací kůry nebo kačírku bez nechtěného nasátí podkladu – abyste nemuseli jednotlivé lístky vybírat, výkon vysavače jednoduše snížíte tak, aby nasál lehké listí, ale nikoli už těžší kůru či kamínky.

FZF4020.jpg

Elektrický vysavač Fieldmann FZF 4020-E je vybaven i funkcí drcení nasátého odpadu. Jeho objem se tak desetinásobně zmenší, takže trvá déle, než se zaplní 45l vak, do kterého se všechny nečistoty zachycují. Drť se navíc následně rychleji rozkládá v kompostéru. Součástí vysavače je i ramenní popruh pro pohodlnější ovládání, komfort zvyšuje i opěrné kolečko na hubici vysavače. Doporučená akční MO cena je 1099 Kč.

Elektrický štěpkovač vyrobí mulč

Větve keřů a stromů, kterých po podzimním řezu může být značné množství, lze využít při mulčování nebo je lze dokonce ztopit. Musí však předtím projít štěpkovačem. Elektrický štěpkovač Fieldmann FZD 5010-E s příkonem 2800 W si poradí s větvemi o tloušťce až 45 mm. Je opatřen tepelnou pojistkou, která zabraňuje přetížení a přehřátí stroje. Řezný válec zaručuje rychlé drcení materiálu, ať se jedná o měkké materiály nebo tvrdé dřevo. Štěpkovač Fieldmann větve sám vtahuje a vzniklou štěpku ukládá do sběrného koše o objemu 50 litrů. Robustní konstrukce s kolečky zvyšuje stabilitu a usnadňuje manipulaci se strojem. Doporučená akční MO cena je 5490 Kč.

FZD 5010 right montage.jpg

Více na www.fieldmann.cz.        

Doporučujeme

Články odjinud